Blog

Eskişehir Esnaf Lokantası

eskisehir-esnaf-lokantasi.jpg

Esnaf lokantası, Türk yemek kültürünün önemli unsurlarından biridir. Lokantacılık sektörünün ilk oluşumları olan esnaf lokantaları, ev yemeklerinin sokakta karşımıza çıkan bir versiyonu gibidir. Özellikle son yıllarda hızla yükselen fastfood kültürüne karşı direnen geleneksel mutfağımıza her şehirde en kolay ulaşmanın yolu esnaf lokantalarından geçer.


Yaz-kış mis gibi çorba çeşitlerinden zeytinyağlılara, sulu yemeklerden salatalara kadar her gün onlarca çeşit yemeğin çıktığı esnaf lokantaları adeta bir gastronomi müzesi! Burada hem alışkın olduğumuz tencere yemeklerine ulaşabiliyor, hem de sağlıksız besinler uzak durabiliyorsunuz. Hamburgere, pizzaya karşı sağlam bir direnç göstere esnaf lokantaları, gerçek esnafların yanında öğrencilerin, turistlerin de tercih noktalarından biri oluyor.


Esnaf lokantaların bir diğer özelliği de yemeklerin geniş camekanlı tezgahlardan görülerek seçilme şansının olmasıdır. İnsanların istediği yemekleri birlikte ya da ayrı olarak ister az ister tam porsiyonla yiyebilmesinin yarattığı konfor alanı başka herhangi bir restoranda bulunabilir bir özellik değildir. Annenizin yaptığı etli nohuttan, daha önce hiç yemediğiniz yöresel bir çorbaya kadar birçok çeşide esnaf lokantalarından her gün ulaşabilirsiniz.


Eskişehir’de esnaf lokantası kültürünün neredeyse her mahallede yaşadığı şehirlerden biridir. Her sabah sıcak çorbaya öğlen ve akşam saatlerinde ise çeşit çeşit yemeğin servis edildiği lokantalardan biri olan Balkan Lokantası, Eskişehir’e yeni adet sloganıyla çıktığı yolda farklı lezzetleri de müşterilerine sunmaktadır.


Her sabah saat 5’de kapılarını açan Balkan Lokantası’nda gün boyunca pişen yemekler her damak zevkine hitap edebilecek çeşitliliğe sahiptir.  Her sabah çıkan 10 çeşit çorba ve 20 çeşidi geçen sulu yemeklerle hem karnınızı hem gözünü doyurmak mümkün. Eskişehir Balkan Lokantasına özel çıkarılan Balkan Çorbası şefin speciali olarak geçiyor ve bir yiyenin bir da tadını unutamayacağı lezzetlerden birisi.


Gün içerisinde hem lezzetli hem de sağlıklı besinler arayanların durağı olan Balkan Lokantası, 30 çeşitten fazla lezzetli yemeği ile sizleri bekliyor.