Blog

Eskişehir'de Nerede Yemek Yenir?

eskisehir-de-nerede-yemek-yenir.jpg

Eskişehir İç Anadolu’nun farklı kültürlerini birbirine meç etmiş, konumu, tarihi, üniversiteleri ve daha birçok özelliği ile Türkiye’nin en çok yerli turist ağırlanan şehirlinden biridir.  yoğun bir genç nüfusuna sahip olan şehirde toplamda 3 üniversite yer alıyor. Şehrin ve hatta ülkemizin en eski üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve geçtiğimiz yıllarda eğitim hayatına başlayan Eskişehir Teknik Üniversitesi her yıl şehrin nüfusunu daha da arttırmaktadır.

Eskişehir’in her yıl yapılan araştırmalarda ülkenin en güvenli şehirleri arasına girmesi, sosyo-kültürel yapısı şehri hem yaşamak hem de gezmek için görülecekler listesinin ilk sıralarına çıkarmaktadır.  Ayrıca şehirden geçen hızlı tren hattı da bu özelliği pekiştiren noktalardan biridir. Eskişehir’e gelmeden önce ise herkesi bir araştırma telaşı sarar. Nereyi görmeliyim? Nerede ne yemeliyim?

 

Eskişehir’in gezilecek noktalarını saymakla bitmez ama Eskişehir denilince ilk akla gelen ve görülmeden gidilmeyecek yerleri listelemek gerekirse şöyle bir liste oluşturabiliriz;

Adalar, Tarihi Odunpazarı Evleri, Sazova Bilim ve Kültür Parkı, Balmumu Heykeller Müzesi, ETİ Arkeoloji Müzesi ilk akla gelen gezi noktaları olarak sıralanabilir. Peki buraları gezerken nerde ne yenir?

 

Eskişehir Balkan Lokantası, enfes lezzetleri, mevsiminde toplanmış taze sebzelerden yapılan yemekleri ile haftanın 6 günü yemek durağınız olarak hizmet vermektedir. Bir esnaf lokantası olarak geleneksel Türk yemek kültürünü hem koruyup hem de geliştirmeye çalışan Balkan Lokantası, her gün günün ilk ışıklarıyla kapılarını açıyor.

 

Sabaha karşı saat 05:00’de açılan lokantada her gün 10 çeşit çorba yapılıyor. Bu çorbaların içinde adına alışkın olduğumuz mercimek, ezogelin, işkembe çorbalarının yanında lokantanın adıyla özdeşleşen Balkan Çorbası gibi özel tarifleri de var.

Çorbaların dışında her gün 20 çeşit sulu yemek de yapılmaktadır. Anne eli değmiş gibi lezzetli yemekler, hafif mi hafif tatlılardan oluşan günlük menü her gün taze taze gelen meyve ve sebzelerden imal edilmektedir.

 

Eskişehir’in en lezzetli sulu yemeklerine, en hafif tatlılarına, en lezzetli çorbalarına menüsünde yer veren Balkan Lokantası lokasyon olarak da kolay bir noktadadır. Otobüs, tramvay ve dolmuşların sürekli geçtiği bir bulvarda yer alan lokanta, Eskişehir Baksan Sanayi Sitesine de beş dakika mesafededir.